José Armando

 

Al als klein kind had ik een bijna onverzadigbaar verlangen naar avontuur en een net zo grote nieuwsgierigheid naar het leven. Het was ook in die periode dat ik mijn roeping voor de keuken en eten ontdekte, als afstammeling van fantastische koks en liefhebbende moeders; mijn oma’s Rosa en Teresa, uit Ayacucho en Lima. Zij lieten mij altijd in de keuken helpen met simpele taakjes als het wassen van groenten en het doppen van erwtjes, waarbij ik tegelijk hun technieken en smaken perfect in de gaten kon houden. 


Na de middelbare school kwam ik al snel in de fascinerende culinaire wereld terecht en besloot voor een carrière in de keuken te gaan... 

Met die passie werkte ik in een breed scala aan restaurants zowel in als buiten Lima. Een aantal jaren en heel veel werkervaring later, besloot ik mijn eigen land verder te verkennen. Dit heeft me als kok heel veel inzicht gegeven in de werkelijke culinaire diversiteit van Peru. Trots op mijn afkomst en vol enthousiasme zette ik mijn verkenning toen verder buiten de grenzen en deed ik bergen aan nieuwe ervaringen op in Colombia, Argentinië, Bolivia en Brazilië.


Inmiddels werk ik ruim 20 jaar in de wereld van gastronomie, en heb ik ervaring met restaurants, catering, events, buffets, proeverijen, en noem maar op. Sinds de zomer van 2021 ben ik in Nederland aan een nieuwe uitdaging begonnen; het verkennen van de Nederlandse keuken om te ontdekken hoe ik die kan combineren met Peruaanse smaken.


 

TERUG
 
E-mailen
Bellen
Instagram